Metamorfosemassage

Metamorfosemassage is een eenvoudige en zachte massagetechniek die verandering van binnenuit op gang brengt. De behandeling bestaat uit een lichte massage van het reflexgebied van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Metamorfosemassage wordt als een hulpmiddel op weg naar genezing, bewustwording en spirituele groei gezien.
Volgens de grondlegger van de metamorfosemassage, de Engelse natuurgeneeskundige Robert St. John, liggen je herinneringen aan de tijd voor je geboren werd in het reflexgebied van de wervelkolom. Hij noemde zijn ontdekking dan ook prenataaltherapie. Gaston St. Pierre werkte deze massagetechniek later verder uit en noemde het metamorfosemassage.
Bij een metamorfosemassage masseert de therapeut met zijn vingers langs de benige lijn aan de binnenkant van de voet, van de bovenste hoek van de nagel van de grote teen tot aan de bovenkant van het hielbeen en weer terug. Ook aan de lijn die over de wreef loopt, wordt aandacht besteed. Op de handen wordt dezelfde behandeling toegepast. De prenatale lijn op het hoofd loopt vanaf het ‘kuiltje midden op het hoofd (fontanel) tot aan het ‘kuiltje’ in de nek. Ook wordt aandacht besteed aan de onderrand van de schedel en aan de benige rand achter het oor tot boven de oorschelp.

Boeken

Metamorfose-massage - Gaston Saint-Pierre