Sportmassage

Een sportmasseur is gespecialiseerd in het fit en in vorm houden van sporters. Sportmassage voorafgaand aan een sportieve inspanning zorgt voor een optimale doorbloeding van het lichaam waardoor blessures voorkomen kunnen worden. Sportmassage kan tevens bijdragen aan een effectievere training en betere sportprestaties en het bevordert het herstel na een sportprestatie.
Het belangrijkste effect van een massage na een sportieve inspanning is afname van de spierspanning waardoor de doorbloeding van het lichaam kan toenemen en vochtophoping in de weefsels wordt voorkomen. Behalve het geven van massages is de sportmasseur opgeleid om de sporter op een verantwoorde wijze te adviseren; is hij in staat om lichaamsdelen te bandageren en te tapen en biedt hij eerste hulp bij sportongevallen.
Sportmassage wordt meestal toegepast voorafgaand aan een sportieve activiteit als deel van de warming-up; tussendoor, bijvoorbeeld bij een toernooi en na een training of wedstrijd als cooling-down. Een sportmasseur werkt vaak bij een vereniging of een sportclub maar hij kan zich ook als zelfstandig sportmasseur vestigen.

Boeken

  • Handboek sportmassage basisboek - Wim Snellenberg
  • Oefenboek sportmassage - Wim Snellenberg
Masseurs die Sportmassage toepassen
Praktijknaam:
Masseur:
Patricia Jansen
Therapieën:
Aromatherapie
Bindweefselmassage
Dorn therapie
Hot stone massage
Lymfedrainage
Massage
Massagetherapie
Sportmassage
Stoelmassage
Triggerpoint-therapie
Voetreflexologie
Opleidingen:
Zonnevlecht Opleidingen te Vlijmen
IVS Opleidingen te Dordrecht
Touch Pro Stoelmassage te Rotterdam
Beroepsverenigingen:
BATC - www.BATC.nl voor meer informatie
BMS - www.bms-belangenvereniging.nl voor meer informatie
KATA - www.KATA.nl voor meer informatie
Adres:
Meent - 53
 
4817 NP - BREDA
 
Noord-Brabant
Telefoon:
06-31960770
Website:
 
Massagevormen:
Bindweefselmassage, Dorn therapie, Hot stone massage, Lymfedrainage, Massage, Massagetherapie, Sportmassage, Stoelmassage, Triggerpoint-therapie en Voetreflexologie
 
Overige behandelvormen:
Aromatherapie